Fördelarna med en betonggrund

Det finns flera fördelar med att välja en betonggrund. En av dessa är att det är relativt billigt att gjuta en sådan. Det beror bland annat på att den gjuts direkt på plats. En betonggrund förser dessutom din anläggning med en utmärkt stabilitet.

Vidare förser en betonggrund din byggnad med ett bra skydd mot radon. Radon är en skadlig ädelgas som finns i marken. Om du utsätts för höga halter radon under en längre tid leder det bland annat till en ökad risk för att du ska drabbas av lungcancer. Just därför är det oerhört viktigt med en husgrund som förser dig med ett bra skydd mot det.

Vill du ha värmeslingor i din byggnad? Då är en annan fördel att det går att gjuta in sådana direkt in i din betongplatta. Vidare förser en sådan byggnaden ifråga med isolering mot markkyla samtidigt som du kan integrera den med el- och avloppsledningar.

Markarbete

Innan man kan sätta igång med gjutningen av en betonggrund krävs det, precis som för andra typer av grunder, förberedande markarbete. Vad detta arbete inkluderar är något som varierar från fall till fall. Du får alltid räkna med att marken där plattan ska stå kommer att behöva jämnas till samt dräneras. I vissa fall kan det även hända att stenar och/eller berg står i vägen, och då måste dessa sprängas bort eller spräckas.

Skydd mot fukt

En betonggrund kan även skydda din byggnad mot fukt. För att förhindra att fukt lyckas ta sig in i din anläggning är det bland annat viktigt att din betongplatta är utrustad med så kallade fuktspärrar. Det kan du känna dig trygg i att våra grunder av detta slag alltid är!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify